Udhængsbrædder

Her finder du brædder til underbeklædningen af den del af tagkonstruktionen, der rækker udover facaderne på huset. Det bliver også kaldt tagudhæng. De kan bygges både med indvendige og udvendige tagrender.

Udhængsbrædderne er besværlige at vedligeholde, da du skal stå på en stige for at male eller overfladebehandle.

   

Når du anvender Cedral som udhængsbrædder /underbeklædning får du et fibercement-produkt, hvor der kun er et minimalt vedligehold. Samtidigt er det en en god pris.

Du kan bruge Cedral LapCedral Click og Cedral Board til dit udhæng.

Prisen bliver kun bedre af, at du løbende sparer penge over den næste årrække, da du ikke jævnligt behøver at tage dig af malerbehandling. Hvis du benytter Cedral udhængsbrædder får du dermed et næsten vedligeholdelsesfrit udhæng og en fabriksmalet løsning. Den skal blot monteres.

Cedral udhængsbrædder er lavet af fibercement. Det er et uorganisk materiale, hvilket giver dig flere fordele:

   

Du behøver ikke slås med råd og svamp eller eventuelle skadedyr, der æder træværk. Du kommer også til at bo mere sikkert, da fibercement er ubrændbart.

Hvis du alligevel står overfor, at skulle bygge nyt eller renovere dit tag, vindueskeder/stern eller beklædning på galvtrekanten, kan du overveje, at få lavet dit tagudhæng med Cedral som udhængsbrædder.

Så slipper du for store mængder vedligehold og får mere fritid til at nyde fremfor at yde.

Et næsten vedligeholdelsesfri tagudhæng

De nævnte fordele med et fabriksmalet og uorganisk tagudhæng sker på ingen måde på bekostning af en mere besværlig montering.

Udover at du får en løsning, der kræver et minimum af vedligehold, får du nogle byggematerialer, som er ligeså lette at arbejde med som træ.

Cedral udhængsbrædder er nemme at save ud med en almindelig savklinge til træ. Samtidigt kan du benytte almindelige bore- og skruemaskiner såvel som sømpistoler til monteringen. Alt sammen helt uden at skulle bore hullerne i fibercement-brædderne først.

Ved større opgaver, hvor du skal udskære mange udhængsbrædder, anbefaler vi dog, at du benytter en kap/geringsav eller rundsav med metalklinge med diamanttænder.

Generelt bør du benytte el-værktøj, da det giver mere præcise tilskæringer og dermed et flottere resultat.

Montering og renovering af udhæng på hus

Ved at følge vores montagevejledning, får du gode resultater, når du sætter dine udhæng op.

Sørg for at montere udhængsbrædderne på det rigtige underlag, så du sikrer et ventileret hulrum bag ved plankerne (max c/c = 400mm).

Som underlag kan du benytte en ventilationsprofil, der monteres på det eksisterende udhæng alt efter materialets type og tilstand. Max. udhængsbredde på stern er 50 cm ved brug af ventilationsprofil.

Ved nymontering skal du bygge et montageunderlag inden opsætning af beklædningen. Det kan også være relevant, hvis du bliver nødt til at fjerne de gamle rådne udhængsbrædder helt.

Du kan bruge alle vores produkter: Enten Cedral Lap, Cedral Click eller Cedral Board.

Cedral Lap og Cedral Board kan monteres med skruer eller søm, mens Cedral Click monteres med clips og fer-not systemet.

Af hensyn til sikkerhed anbefaler vi, at man bruger stillads, når man skifter udhæng.

Cedral Lap

Cedral Click

Cedral Board