Sternbrædder

Sternbrædder er de brædder, som fastgøres enderne af husets tagspær. De har til formål at lukke mellem udhængsbeklædningen og tagskægget i længden af huset. De sikrer dig mod fugtskader i tagudhænget.

Sternbrædder monteres ved tagskægget, mens vindskeden dækker det tilsvarende område langs gavlen eller enden af huset.

   

Hvis du anvender Cedral som dine sternbrædder, får du et produkt med minimalt vedligehold til en god pris. Du kan bruge Cedral LapCedral Click og Cedral Board til stern.

Cedral brædder består af fibercement, der sikrer god modstandsdygtighed mod vind og vejr i forhold til træbrædder.

Dette er af stor betydning, da husets stern er en af de mest udsatte bygningsdele.

Hvis du er træt af jævnlig malerbehandling, og de løbende udgifter dette medfører, får du via Cedrals produkter en løsning, der kontinuerligt sparer dig tid og penge over årene.

Her slipper du dermed fuldstændigt for at stå på en stige med spand og pensel. Vedligehold kan dog bestå i at gøre dem rent med vand, mild sulfo og en blød børste alt efter behov.

Med Cedral som dine sternbrædder, får du en løsning, der er fremstillet i fibercement. Det er et uorganisk materiale. Det betyder, at du ikke skal frygte råd og svamp, eller at der kommer skadedyr i brædderne.

Derudover betyder det også, at det et ubrændbart materiale for ekstra tryghed.

Hvis du skal til at udskifte eller lægge helt nyt tag på dit hus, kan du benytte dig af Cedrals løsninger til din stern, så du sikres et minimalt vedligehold til en god pris.

Med Cedral som sternbrædder får du færdigmalede sternbrædder. Cedral er således det gode valg til installation af stern – både til nybyggeri og renovering af tag og hus.

Fordele ved sternbrædder i fibercement

Med Cedral i fibercement anvendt som sternbrædder får du som nævnt en løsning, hvor du ikke behøver den jævnlige malerbehandling såvel som at frygte eventuelle fugtskader i materialet som f.eks. råd og svamp.

Derudover er det let at forarbejde fibercementen. Brædderne kan let skæres ud og håndteres med almindeligt værktøj såsom bore- og skruemaskiner og en gængs sav til træ. Det er ligesom at sætte træbrædder op.

   

Til mindre projekter kan du nøjes med en håndsav til træ. Hvis du skal i gang med en større opgave anbefaler vi dog, at du benytter en kap/geringssav eller rundsav med hård metalklinge med diamanttænder til tilpasning af sternbrædderne.

Med el-værktøj får du mere præcise skæringer og dermed et flottere resultat.

Når du skal sømme eller skrue sternbrædderne fast, behøver du heller ikke at bore huller forinden. Alternativt kan du også bruge en sømpistol til fastsættelsen af brædderne.

Der hvor der er synlige befæstelse anbefaler vi indfarvede skruer som du kan bestille sammen med dine Cedral fibercementbrædder.

Montering af sternbrædder til nybyggeri eller renovering

Med Cedral anvendt som sternbrædder får du byggematerialer, der er nemme at installere.

Fjern tagrende, konsoljern og det gamle sternbræt. Start med at save de nye brædder til i længden. Normalvis skulle du også male dem nu, men det behøver du ikke med Cedral, der leveres færdigmalede. Læg derefter brædderne op og skru dem fast med rustfri skruer.

Du kan benytte en skruetvinge og et lille stykke bræt til at lave en holder til den ene ende af brættet. Det gør opsætningen mere præcis, når du holder den lange planke i den ene ende.  

Hvis du skal placere konsol- eller rendejern på husets stern, skal du sørge for, at der er underlag bag Cedral, der hvor produkterne skal monteres.

Stern overkant skal altid være overdækket af tagbelægning eller en afdækningsprofil.

Ved renovering af din stern, kan du montere Cedrals sternbrædder oven på de eksisterende brædder – så længe du sørger for at bruge en ventilationsprofil, der sikrer luftindtaget. Hvorvidt du skal skifte eller bygge ovenpå de gamle sternbrædder kommer an på materialet og dets tilstand.

Vi anbefaler, at du benytter et stillads til montagearbejdet af hensyn til din sikkerhed.

Cedral Lap

Cedral Click

Cedral Board