Gavlbeklædning

Her finder du gavlbeklædning til dit hus. Gavlen eller enden på huset er den del af facaden, som udgør husets bredde. Den er ofte trekantet med tagfladerne som omslutning.

Er du midt i planlægningen af at udskifte eller lægge nyt tag og overvejer muligheden for at renovere din gavl på samme tid? Eller har du en utæt muring på gavlen, eller skal du til at skifte vinduer i gavltrekanten?

   

En syd/vest vendt gavl er en meget udsat bygningsdel på huset, så der er en del at vinde, ved at skære ned på krav til vedligeholdelse. Samtidigt er det den del af huset, der oftest er mest besværlig at male.

Når du anvender Cedral som gavlbrædder får du en løsning i fabriksmalet fibercement. Den færdigmalede fibercement betyder, at du får en gavlbeklædning til dit hus, hvor du slipper for de løbende udgifter til jævnlig malerbehandling.

Samtidig er materialet hårdført og ligger ikke under for vind og vejr. At fibercement er uorganisk gør nemlig, at du er beskyttet mod råd og svamp eller insektangreb.

Og så kan det ikke brænde.

Med Cedral gavlbeklædning får du dermed fibercement-brædder med høj holdbarhed og et minimum af vedligeholdelse til en god pris. Du kan bruge Cedral Lap og Cedral Click til din gavl.

Næsten vedligeholdelsesfri gavlbeklædning

Med Cedral som valg til dine gavlbrædder får du som nævnt et minimalt vedligehold. Samtidigt får du også en let installerbar løsning. De er lette i både tilpasning eller tilskæring såvel som selve monteringen.

Du kan let forarbejde gavlbeklædning af fibercement via almindelige savklinger og værktøj som eksempelvis bore- og skruemaskine.

   

Til større opgaver anbefaler vi dog en kap/geringsav eller rundsav med savklinge med diamanttænder til at håndtere de større mængder fibercement. Vi anbefaler el-værktøj, da det giver mere præcise tilskæringer og dermed et flottere resultat.

Det er i øvrigt ikke nødvendigt at bore huller i brædderne forinden. Du kan blot skrue eller sømme (eventuelt vha. sømpistol) gavlbrædderne fast til montageunderlaget. Ved vinduesinddækning har vi også sørget for et indfarvet profilprogram.

Cedral gavlbeklædning til montering eller udskiftning af gavl

Ved nymontering af vores gavlbrædder på dit hus skal du sørge for det rette montageunderlag. Dette sørger for, at der er den rette mængde ventilation i hulrummet bagved beklædningen.

Ved renoveringsopgaver kan du via afstandslister og evt. vores sokkelsikring montere Cedral gavlbeklædning ovenpå på den eksisterende gavl alt efter typen og tilstanden af den gamle beklædning. Husk en ventileret konstruktion.

I tilfælde af at du skal fjerne den gamle gavl skal du sørge for at etablere et montageunderlag før monteringen af Cedral.

Overkanten på gavltrekanten skal altid være overdækket af tagbelægning eller afdækningsprofil.

Af hensyn til sikkerhed anbefaler vi, at du bruger et stillads, når du skifter gavl.

Cedral Lap

Cedral Click