Facadebeklædning

Her finder du brædder i fibercement til facaderne eller ydervæggene i dit byggeprojekt.

Vil du være træt af at stå på en stige, når du skal male eller give træet en ny overfladebehandling? Eller skal du alligevel til at udskifte vinduer eller efterisolere? og overvejer du i samme ombæring at skifte din facadebeklædning?

Med en facadebeklædning i fibercement fra Cedral får du en løsning med minimalt vedligehold til en god pris. Du kan bruge Cedral Lap, Cedral Click og Cedral Board til beklædning på facader.

   

Facadebeklædninger fra Cedral er løsninger i fibercement med en færdigmalet overflade. Det betyder, at det ikke er nødvendigt med malerbehandling efter montage eller løbende bagefter.

Det eneste, der gør, at facadebeklædning i fibercement ikke er komplet vedligeholdelsesfri, er snavs: Det kan blive nødvendigt med eventuel afvaskning med vand, mild sulfo og en blød børste alt efter behov.

Materialet, fibercement, er uorganisk. Det betyder, at du heller ikke skal bekymre dig om råd og svamp eller nogen former for skadedyr i facadebeklædningen.

Udover at materialet ikke ligger under for fugtskader og dertilhørende problemer, er det heller ikke brændbart, så du kan føle dig tryg.

Cedral monteres altid med et ventileret hulrum bag plankerne. Et ventileret hulrum sikrer at fugt, som befinder sig bag plankerne altid kan ventileres bort, så konstruktionen bagved holdes tør og sund.

Cedrals facadebeklædning i fibercement med et minimum af vedligehold giver dig nye facader i et flot æstetisk design, som holder i lang tid, uden at du behøver gøre noget for det.

Næsten vedligeholdelsesfri Facadebeklædning

Udover den allerede nævnte fordel i den meget lille mængde af vedligehold og færdigede fibercement, er det også let at installere dette materiale til facadebeklædning.

Du kan benytte almindeligt værktøj til opsætning såsom bore- og skruemaskiner eller en sømpistol, mens du til mindre projekter uden problemer kan benytte en almindelige sav til træ til forberedelse af vores planker.

   

Det anbefales dog at benytte en hård metalklinge med diamanttænder til fibercement ved større opgaver. Generelt anbefales el-værktøj, da det er mere præcist og giver et flottere resultat.

Det er dermed ikke en større udfordring end ved træ, når du skal skære brædderne til, så de passer dit byggeris specifikke mål.

Monteringen af Cedral Lap og Cedral Board kan foretages ved hjælp af skruer uden forborede huller til montering. Alternativt kan du benytte en sømpistol til Cedral Lap. Cedral Click med fer-not monteres med clips.

Derudover kommer produkterne med et indfarvet profilprogram til vinduesinddækning, indvendige og udvendige hjørner og diverse afslutninger alt efter, hvad du har brug for i dit byggeprojekt.

Montering af facadebeklædning med minimalt vedligehold

Cedral skal altid monteres, som en ventileret konstruktion, med luftindtag i bunden, luft bag plankerne og luftudtag i toppen.

   

Plankerne skrues, sømmes eller klipses fast til afstandslister. Før plankerne monteres skal der fastsættes hjørneprofiler, sokkelsikring og startprofil, som der så bygges ud fra. Når Cedral Lap fastgøres kan du benytte en montørhjælper, så du sikrer, at overlappet mellem plankerne bliver ensartet og præcist.

Se altid Cedral Lap montagevejledningen, Cedral Click montagevejledning eller Cedral Board montagevejledning, for det perfekte resultat. Af hensyn til sikkerhed anbefaler vi, at der benyttes stillads, når man skifter facadebeklædning i højderne.

Cedral ved renovering

I et potentielt renoveringsarbejde af dine facader kan du, alt efter de eksisterende brædder, montere Cedrals facadebeklædning oven på den gamle. Det kræver blot, at du bruger afstandslister og evt. en ventilationsprofil, som sikrer luftindtaget bagved.

Hvis den eksisterende beklædning er i dårlig stand kan du dog blive nødt til at fjerne den og installere et nyt monteringsunderlag.

Cedral Lap

Cedral Click

Cedral Board