Brystning og vinduesbånd

Brystningen på et hus er den del af facaden, der går fra gulv op til vindueskarmen. Ordet bliver også anvendt om muren rundt om terrassen eller altanen.

Vinduesbåndet er beklædning i vinduesbredde eller højde, der går på hver side af vinduet enten fra gulv til tag eller fra side til side.

For at skabe et mere varmt udseende, har mange murstenshuse mindre partier på huset med træbeklædning. Denne træbeklædning kan enkelt udskiftes med Cedral-produkterne, uden at gå på kompromis med husets oprindelige udseende.

   

Tænker du på at udskifte vinduer eller efterisolere? Overvej ved samme lejlighed muligheden for at skifte din gamle træ-brystning og vinduesbånd. Eller eventuelt bygge nyt.

Med Cedral brædder til din brystning og vinduesbånd får du en god pris på en løsning med minimal vedligeholdelse. Planker i fibercement sikrer lang holdbarhed mod vind og vejr i forhold til almindelige træbrædder.

Du kan bruge Cedral LapCedral Click og Cedral Board til din brystning.

Det er nemlig et uorganisk materiale. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om råd og svamp eller om insekter ødelægger træværket. Du sparer derved både tid og penge over den næste årrække pga. en væsentlig mindre mængde vedligehold.

Du kan eventuel nøjes med at rengøre Cedral fibercement-brædderne med rent vand, mild sulfo og en blød børste, hvis behovet opstår.

Udover et minimum af vedligehold får du også en brystning i et ligeså ubrændbart materiale, som de eventuelt omkringliggende mursten.

Fordele ved brystning og vinduesbånd fra Cedral

Med Cedral får du ikke kun et produkt til din brystning og vinduesbånd, der ikke kræver jævnlig malerbehandling og er modstandsdygtigt overfor råd, svamp og insektangreb.

Du får også et byggemateriale, der er ligeså let at arbejde med som træbrædder.

Der er i øvrigt et indfarvet profilprogram, så din vinduesinddækning bliver den farve, du ønsker.

   

Når du skal installere Cedral til din brystning og vinduesbånd, kan du benytte ganske almindeligt værktøj, som du ville bruge til træ: Skrue- og boremaskine såvel som en almindelig håndsav.

Vi anbefaler dog, at du anvender el-værktøj, som kap/geringsav  eller rundsav da det er mere præcist og giver et flottere snit. Ved større projekter med fibercement bør du dog anskaffe dig en diamantklinge til tilskæringerne. 

Ny brystning og vinduesbånd eller renovering af eksisterende

Følg montagevejledningen fra produktsiderne eller se videoen, for at blive helt skarp på, hvordan du opnår perfekte resultater.

Når du monterer Cedral Lap, Cedral Click eller Cedral Board på det eksisterende murværk eller eventuelt træværk, er det vigtigt, at du først har sørget for afstandslister og evt. sokkelsikring. Du skal sikre luftindtag i bund og luftudtag i top med et luftrum bagved brædderne.

Hvis du monterer ny brystning og vinduesbånd, skal du bygge brædderne på en række afstandslister, hvor du har eventuelle endekantsprofiler, sokkelsikring og en startprofil, som udgangspunkt for byggeriet.

Cedral Lap og Cedral Board kan monteres med skruer eller søm, mens Cedral Click monteres med clips og fer-not systemet.

Cedral Lap

Cedral Click

Cedral Board