Fibercementbrædder til beklædning af hus

Skal du have en tilbygning eller renovere en eksisterende bolig, garage eller andet? Med Cedral får du fibercementbrædder til en facadebeklædning, der kræver minimal vedligeholdelse.

Cedral fibercementbrædder kan benyttes til både facadebeklædning, underbeklædning, brystning, vinduesbånd, gavl, kvistbeklædning, såvel som vindskede, stern og udhæng – alt sammen til en god pris.

Med de mange muligheder i Cedral-serien, er der noget for enhver smag. Enten hvis du kan lide det klassiske look af Cedral Lap med klink-beklædning, eller hvis du ønsker det mere moderne og minimalistiske udseende facaden får med Cedral Click.

Du kan bruge Cedral Board til eksempelvis underbeklædning til tagudhæng, og kombinere dette med Cedral Lap eller Cedral Click på facaden.

Med Cedral er du garanteret en perfekt beklædning med fibercementbrædder med minimal vedligeholdelse.

Fibercementbrædder giver store fordele

Cedral har en forventet levetid på mindst 50 år. Derudover leveres plankerne færdige, så du ikke behøver efterfølgende malerbehandling, når plankerne først er monteret.

Et uorganisk materiale betyder, at du heller ikke skal bekymre dig om andre typiske problemer med træbrædder. Du slipper for råd, svamp og insektangreb.

Plankerne er meget formstabile, sammenlignet med træ og slår ikke revner ved meget skiftende vejr som i det nordiske klima. Samtidigt kan fibercement ikke brænde, hvilket kan øge trygheden for dig og din familie.

Alt afhængigt af temperament, og hvor kraftigt Cedral er eksponeret til vejrliget, kan du forvente at skulle genopfriske malingen i løbet af produktets levetid på 50 år. Selvom du undlader at genmale vil plankerne dog stadig opretholde deres funktion modsat træ, der vil blive mere udsat overfor råd, svamp og andet.

Fibercementbrædder som alternativ til træ

Mange af de skandinaviske lande har en forkærlighed for træ på facader, beklædning på udhuse, carporte, stenbeklædninger og på vindskeder på gavlen.

Cedral fibercementbrædder er dog et fordelagtigt alternativ til træbrædder. Cedral brædder i fibercement er et oplagt valg, da du bibeholder træets struktur og dermed udtrykket på din bolig, uden det tilbagevendende malerarbejde eller krav til træbeskyttelse.

Produktet opfylder et behov hos mange, da flere og flere ser sig om efter løsninger med mindre vedligeholdelse fremfor træbrædder.

Hvis du nikker genkendende til dette, er Cedral, brædder af fibercement en løsning du bør overveje i dit eget projekt. Der er nemlig heller ingen ulemper i håndteringen af fibercementbrædderne, der er stort set ligeså medgørlige som træbrædder. Du kan således benytte dig af helt almindelige bore- og skruemaskiner og en håndsav til træ. Vi anbefaler dog, at du benytter el-værktøj, da det øger præcisionen og giver et flottere resultat.

Selve monteringen af Cedral Lap og Cedral Board kan ske med skruer eller søm(pistol), uden at du først behøver bore hullerne i plankerne, mens Cedral Click monteres via clips og fer-not system.

De fleste gør-det-selv folk har således allerede det fornødne værktøj såsom skruemaskine, stiksav, afkortersav, vaterpas og tommestok. Til større opgaver vil det dog være nødvendigt at anskaffe sig en speciel fibercement-klinge. Du kan bestille disse klinger hos din forhandler og få dem leveret sammen med fibercementbrædderne.

Cedral udmærker sig ved at være markedets tykkeste fibercementbrædder. Det gør de lange planker stivere og nemmere at arbejde med end konkurrenternes brædder.

Cedral er dermed ikke blot perfekt til gør-det-selv folk, men også foretrukken hos mange professionelle montører.

Hvad er fibercement?

Forestil dig et materiale, der er tyndt som glas, let som en strandskal, holdbart som sten, stærkt som beton og alsidigt som træ. Det kan lade sig gøre med fibercement-teknologi.

Det er langtidsholdbart kompositmateriale, som er lavet af cement, vand, cellulose, tekstilfibre og luft. Selve fremstillingen af fibercement foregår med en lav CO2-belastning, og alt affald fra produktionen genanvendes.

Cedral plankerne kan efter endt levetid recirkuleres som et tilslagsmateriale i forskellige betonprodukter og konstruktioner.

Cedral fibercementbrædder forhandles i trælaster og byggemarkeder over hele Danmark. Du kan klikke her for at finde en forhandler tæt på dig og undersøge priser på fibercementbeklædning.

Mere end 1000 håndværkere i Norden er blevet autoriseret i at montere Cedral fibercementbrædder.

Klik for at finde en autoriseret Cedral håndværker tæt på dig.